RESPLAN TOSCANA

Preliminär resplan:

23 september

Ankomst till Orvieto på eftermiddagen
Incheckning på hotellet.
Välkomst middag

24 september

Vi börjar vår cykelresa i morgonsolen från Orvieto, med fika i Bolsena och lunch i Montefiascone på restaurangen Miralago med utsikt över sjön Bolsena, om tid och lust finns så kan ett besök på Cività Bagnoregio vara sevärt, därefter hemfärd mot Orvieto. Guidad stadsvandring i Orvieto innan middagen. En underbar middag väntar er på slottet och vingården Castello Titigiano.
Övernattning Orvieto. Dagens tur: ca 65 km

25 september

Idag cyklar vi från Orvieto – Montepulciano, med bagaget transporterat separat. En härlig dag på vackra klassiska vägar. Lunch på egen hand.
Check-in på hotel i Montepulciano, middag på egen hand.
Övernattning Montepulciano. Dagens tur ca 75 km

26 september

Dagen börjar med att vi anländer till Pienza, där vi provar fårosten Pecorino på en gård i närheten av staden, därefter är det lunch på egen hand i Pienza, och efter lite stadsvandring så återvänder vi till Montepulciano under eftermiddagen. På vägen hem så stannar vi till vid klostret S.t Anna in Camprena, ett anrikt kloster som användes i filmen ”The English Patient”.

Matlagningskurs och vinprovning väntar sedan på oss vid Fattoria Ercolani strax utanför Montepulciano.
Övernattning Montepulciano. Dagens tur ca 70 km

27 september

Idag cyklar vi från Montepulciano – Montalcino – Montepulciano. En magisk cykeltur med panoramautsikten från Montalcino som en av dagens höjdpunkter! Kanske läge för lätt lunch här? Efter Montalcino så kommer vi att klostret Abbazia di Sant’Antimo, en magisk plats med starka energier. På vägen hem passerar vi också varma termiska bad som den anrika kurorten Bagno Vignoni.

På kvällen så njuter vi av en middag och vinprovning med Brunello, på vingården Fattoria dei Barbi.
Övernattning Montepulciano. Dagens tur ca 90 km

28 september

Murlo – Castagneto Carducci. Vi blir skjutsade från Montepulciano till den lilla byn Murlo, där er cykeltur startar mot Zi Martino strax nedanför Castagneto Carducci. Efter väl utförd cykeltur så blir det incheckning på legendariska cykelhotellet Zi Martino.
Kvällens vällkomstmiddag väntar på er i Zi Martinos restaurang. Dagens Tur ca 80 km.

29 september

Från Zi Martino till Bolgheri. Vidare mot Bibbona och sedan så gör vi tre strandhugg för att kika på havet vid Marina di Cecina, Marina di Bibbona och Marina di Castagneto Carducci, för att slutligen cykla upp till Castagneto Carducci, innan vi rullar ner till Zi Martino igen.
Vi har en spännande middag att se fram emot på vingården Caccia al Piano.
Övernattning på Zi Martino. Dagens tur ca 65 km

30 september

Dagens cykeltur på 7-8 mil går från Zi Martino mot Sassetta och vidare genom naturparken Caselli, innan det blir lunch hos Ornellaia.
Avslutningsmiddag med vinprovning blir på Slow Food – restaurangen i Suvereto vid namn Osteria di Suvereto.
Övernattning på Zi Martino.

1 oktober

Transfer från Zi Martino på morgonen till Roms flygplats för hemresa.